Dotari

In prezent sunt în total 15 săli de grupă cu triplă funcționalitate dotate corespunzător, pentru a asigura desfășurarea în condiții optime a procesului educațional: mobilier adecvat vârstei si specificului prescolar, material didactic pentru toate domeniile de activitate, mijloace moderne de predare (laptopuri, internet în fiecare clasă, mijloace audio și video). Grădinița are și spații educaționale cu altă destinație: sală de muzică și spectacole, sală de sport complet utilată, cabinet consiliere scolara, cabinet medical  și cabinet metodic foarte bine dotat cu materiale didactice specifice invatamantului prescolar.

Datorită orarului cu program prelungit, grădinița are propria ei bucătărie, unde, personal calificat gătește diferite feluri de mâncare și prăjituri în cele mai bune condiții de igienă. Meniul este foarte variat și sănătos. Lenjeria este spălată și dezinfectată în propria spălătorie.

Curtea interioară a grădiniței măsoară 7000  și este dotată cu aparate de joacă pentru copii în jurul cărora este tartan, avem băncuțe, precum și o scenă pentru diferite evenimente care se pot desfășura în sezonul cald.

Unitatea noastra de invatamant dispune de sistem antiefractie, camere de supraveghere pentru interiorul si exteriorul cladirii, sistem detectie incendiu, dar si paza umana, asigura de o firma de paza specializata.

SISTEMUL DE CAMERE VIDEO CU CIRCUIT INCHIS

Unitatea noastra scolara este dotata cu sistem de camere video cu circuit inchis folosindu-se echipamente de ultima generatie de la Navaio si Hikvision.

             Cu o monitorizare permanenta, 24 din 24 de ore, putem urmari toate activitatile copiilor dumneavoastra atat pe holuri cat si in curtea institutiei. Pe holuri s-au folosit camere analogice de inalta rezolutie  iar pe exteriorul cladirii s-au montat camere IP de 3MP cu IR( pentru noapte). Atat imaginile camerelor analogice  cat si camerele IP pot fi vizionate din exteriorul scolii prin intermediul internetului. Capacitatea de stocare a datelor este de cel putin 21 de zile, exact cat impune legea.

            Institutia este inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal( ANSPDCP) privind inregistrarea si stocarea imaginilor video.

 

 

SISTEMUL DE ALARMARE IN CAZ DE EFRACTIE

 

             Extinderea sistemului de alarmare in caz de efractie a fost executat pentru  acoperirea tuturor zonelor vulnerabile in caz de efractie.

             Sistemul este prevazut cu buton de panica si este conectat atat la dispeceratul de interventii cat si la personalul de conducere al institutiei noastre. Echipele de interventii pot ajunge in cel mult 7 minute de la avertizare.

              Toate aceste extinderi au fost executate conform evaluarii de risc la securitatea fizica, pe care institutia noastra a facut-o anul trecut.

              Echipamentele instalate, centrala de alarmare in caz de efractie si detectorii, sunt de la Paradox- Canada.

 

 

SISTEMUL DE ALARMARE IN CAZ DE INCENDIU

               Extinderea sistemului de alarmare in caz de incendiu s-a facut in baza noului „Normativ privind securitatea la incendiu a construcțiilor, Partea a III-a — Instalații de detectare, semnalizare și avertizare”, indicativ P118/3-2015: distanta maxima de parcurs din orice punct al cladirii pana la orice buton- declansator sa nu depaseasca 15 m, cablu de incendiu rezistent la foc timp de 90 de minute.

               Din punct de vedere tehnic sistemul este unul mixt, executat atat pe fir cat si wireless, si este conectat la dispeceratul de intervenitii dar si la personalul de conducere al institutiei noastre.

               Echipele de interventii pot ajunge in cel mult 7  minute de la avertizare.

               Echipamentele folosite sunt de la Schrack si Siemens.

Toate aceste dotari ale institutiei noastre au fost efectuate pentru siguranta si protectia copiiilor dumneavoastra